Vlákno názorů k článku Prodejci tají nebo neznají složení chleba. Víte, co vlastně jíte? od Milan - možná by pro vás bylo lepší, zamyslet se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 10. 2011 16:05

    Milan (neregistrovaný)

    možná by pro vás bylo lepší, zamyslet se nad důvody "zdravé výživy" a nad "reklamními triky" těch, kteří vám ji denně vnucují a straší vás Ečky a normami a přitom o potravinách toho ani nemusí moc vědět, stačí, když se naučí několik triků s Ečky, cereáliemi, vlákninou a podobně. Pláčí nad STARÝM CHLEBEM, který vydržel i měsíc...
    Jsem dříve narozený a opravdu si jej pamatuji a ač nejsem pekař, vím i dost o pekárnách a pečení. A droždí se při pečení chleba opravdu tenkrát nepoužívalo. Chlebový kvas je úplně o něčem jiném a při dnešních výrobních postupech je náročná příprava kvasu nahrazena většinou použitím kvasu průmyslově připraveného. A ta Ečka..? Kyselina ASKORBOVÁ - v podstatě vitamín C - co proti němu máte...? Octan sodný - v podstatě nahrazuje OCET - používáte doma ocet(a je lhostejné jaký - stále je to kyselina octová)...? Emulgátor - estery mastných kyselin - jíte zdravě JOGURTY, FLORU a jiné "zdravé" tuky a pod.
    Chcete potraviny za přijatelnou cenu???
    Kolik vy dostáváte za hodinu své práce???
    Mohu vás ujistit, že "ZDRAVÝ TENKRÁT CHLÉB" by jste si dnes koupili cca za 60,- Kč za kilogram...
    Máte ale i druhou možnost. Pořiďte si "pekárnu" nebo alespoň "pekařskou pec" a pečte si sami - jen prosím k ceně spotřebovaných surovin připočítejte také cenu energií a své práce a věřte, že pokud pečení nebude vaším velkým koníčkem, vrátíte se ke kupování té "drcené slámy"
    A ten lepek je přirozenou součástí mouky, takže se přidává ke zlepšení její kvality a vláknina je pro organismus člověka nestravitelná - projde zažívacím traktem a poněkud jej pročistí - kráva má kvůli tomu více než jeden žaludek...
    A dietou stejně nic neřešíte - hýbejte se

    A tak hurá na pekaře, vymácháme je řádně ve Vltavě

  • 8. 10. 2011 9:29

    sdfdfsdfsdf (neregistrovaný)

    opravdu je lhostejno jaký ocet? to jste asi moc octů ještě nezkoušel..

    je to stejná blbost říct lhostejno jaký jako kdybych říkal, piješ víno? Lhostejno jaké...

    kravina a více se nemá smysl blábolem zabývat..

    stačí mi pár dnů na stravě, kterou si nevybírám sám (tj. bez různých přidaných srajd) a mám úplně rozhozené zažívání a to je pro mě tím indikátorem, proč se rád potravinám plným chemie, náhražek, éček, stabilizátorů a já nevím čeho všeho vyhnu kdykoliv to je jen trochu možné

  • 10. 10. 2011 1:05

    wraith4 (neregistrovaný)

    V ceně 60Kč za kilogram nevidím prolbém, už teď si kupuji výrazně dražší pečivo.

  • 10. 2. 2012 15:46

    Izak (neregistrovaný)

    Blbost, ja doma pecu, zadne smesy, zitna mouka z mlyna, 10kg stoji stejne, jako 1kg v tescu ;-))
    Pak psenice aby se to pojilo a chleba je na svete, pravda, kvasnice v prasku, ocet, voda, sul ... ale k nam vozi i chleba, ktery je delan z pekarskych kvasnic, poctive a soji neco kolem 30kc .... a jajk dlouho vydrzi nevim, protoze je tak dobry, ze ho snime max do 2 dnu ... casto do jednoho.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).