možná by pro vás bylo lepší, zamyslet se nad důvody "zdravé výživy" a nad "reklamními triky" těch, kteří vám ji denně vnucují a straší vás Ečky a normami a přitom o potravinách toho ani nemusí moc vědět, stačí, když se naučí několik triků s Ečky, cereáliemi, vlákninou a podobně. Pláčí nad STARÝM CHLEBEM, který vydržel i měsíc...
Jsem dříve narozený a opravdu si jej pamatuji a ač nejsem pekař, vím i dost o pekárnách a pečení. A droždí se při pečení chleba opravdu tenkrát nepoužívalo. Chlebový kvas je úplně o něčem jiném a při dnešních výrobních postupech je náročná příprava kvasu nahrazena většinou použitím kvasu průmyslově připraveného. A ta Ečka..? Kyselina ASKORBOVÁ - v podstatě vitamín C - co proti němu máte...? Octan sodný - v podstatě nahrazuje OCET - používáte doma ocet(a je lhostejné jaký - stále je to kyselina octová)...? Emulgátor - estery mastných kyselin - jíte zdravě JOGURTY, FLORU a jiné "zdravé" tuky a pod.
Chcete potraviny za přijatelnou cenu???
Kolik vy dostáváte za hodinu své práce???
Mohu vás ujistit, že "ZDRAVÝ TENKRÁT CHLÉB" by jste si dnes koupili cca za 60,- Kč za kilogram...
Máte ale i druhou možnost. Pořiďte si "pekárnu" nebo alespoň "pekařskou pec" a pečte si sami - jen prosím k ceně spotřebovaných surovin připočítejte také cenu energií a své práce a věřte, že pokud pečení nebude vaším velkým koníčkem, vrátíte se ke kupování té "drcené slámy"
A ten lepek je přirozenou součástí mouky, takže se přidává ke zlepšení její kvality a vláknina je pro organismus člověka nestravitelná - projde zažívacím traktem a poněkud jej pročistí - kráva má kvůli tomu více než jeden žaludek...
A dietou stejně nic neřešíte - hýbejte se
A tak hurá na pekaře, vymácháme je řádně ve Vltavě
opravdu je lhostejno jaký ocet? to jste asi moc octů ještě nezkoušel..
je to stejná blbost říct lhostejno jaký jako kdybych říkal, piješ víno? Lhostejno jaké...
kravina a více se nemá smysl blábolem zabývat..
stačí mi pár dnů na stravě, kterou si nevybírám sám (tj. bez různých přidaných srajd) a mám úplně rozhozené zažívání a to je pro mě tím indikátorem, proč se rád potravinám plným chemie, náhražek, éček, stabilizátorů a já nevím čeho všeho vyhnu kdykoliv to je jen trochu možné
Blbost, ja doma pecu, zadne smesy, zitna mouka z mlyna, 10kg stoji stejne, jako 1kg v tescu ;-))
Pak psenice aby se to pojilo a chleba je na svete, pravda, kvasnice v prasku, ocet, voda, sul ... ale k nam vozi i chleba, ktery je delan z pekarskych kvasnic, poctive a soji neco kolem 30kc .... a jajk dlouho vydrzi nevim, protoze je tak dobry, ze ho snime max do 2 dnu ... casto do jednoho.