Názor k článku Je arabika lepší káva než robusta? od Kavaskozou.cz - Přesně, jak říká pan Jiří. Robusta se vyskytuje...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 11. 2016 11:35

    Kavaskozou.cz (neregistrovaný)

    Přesně, jak říká pan Jiří. Robusta se vyskytuje ve všech levných kávách.
    Obchodní řetězce z velké většiny nabízí blíže neurčené směsy robusty a arabiky. Čím více robusty a nekvalitních komanditních zrn, tím je nižší i výsledná cena. Snahou těchto prodejců je co nevyšší počet prodaných káv za co nejnižší cenu. Strojový sběr ničí rostlinu kávovníku a málokdy umí roztřídit zralé a nezralé třešně. Ve výsledné chuti obvykle nenaleznete téměř žádnou aciditu, má vyoské procento kofeinu způsobené obsahem robusty a nahořklou chuť. Často se setkáváme s přepáleným zrnem. Veškerá kávová zrna obecně již po uplynutí 15ti minut ztrácí částečně své aroma i chuť. Proto se nedoporučuje mlít kávu předem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).