Názor k článku Je arabika lepší káva než robusta? od thr - Je mi trochu logickou záhadou, jak by mohly...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 11. 2016 12:39

    thr

    Je mi trochu logickou záhadou, jak by mohly nejprodávanější levné kávy být převážně robusta, když valná většina světové produkce je arabica...

    V reálu jde spíš o to, že nejlevnější směsi jsou prostě to nejlevnější, co se najde bez ohledu na druh, arabicy je obvykle více i v nich.

    Jinak se káva deklarovaná jako 100% arabica či 100% robusta koupit dá s celkem minimálním úsilím i v nižší cenové relaci a moje osobní zkušenost celkem potvrzuje to, co se píše v článku, tedy arabica jemnější, robusta má výraznější chuť, což nemusí každému vyhovovat, ale asi opravdu lépe probere.
    Podotýkám, že turka nepiju, tento názor je vzniklý na základě jiných variant přípravy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).