Ryby si asi dost dlouho před Vánocemi užijí své, ale nepřijde mi, že by to článek popíral. Naopak, myslím, že srovnání ukončení trápení přímo na trhu vs. jeho prodlužování doma ve vaně je celkem podnětné. Nebo to zachraňování ryby vhozením do jakékoliv vody, která je poblíž bez ohledu na to, zda tam bude mít dost potravy pro přežití a zda na to přežití vůbec ryba má sílu...
V tom případě mám jeden návrh - toho kapra prostě nejíst. A nebude se muset trápit v kádi, v sádkách, při výlovu, při vyrůstání v rybníku atd, atp. A bude vyřešeno. Místo toho zbaštíme kuře, či nějaké prasátko nebo hovězí. Či mořskou rybu vytaženou v síti a vykuchanou ppřímo na lodi 2-3 rychlými pohyby nožem a zřejmě zaživa.
Já, když si budu chtít koupit k Vánocům kapra, budu i nadále kupovat živého a zabiju si ho podle svého nejlepšího vědomí a svědomí sám. A přitom mu poděkuji za to, že mi dopřeje takovou dobrotu.