Názor k článku Je sója opravdu tak zdravá potravina? od Jitka - Dobrý den, chci podotknout, že číňané jedí sóju sice...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2013 18:06

    Jitka (neregistrovaný)

    Dobrý den,

    chci podotknout, že číňané jedí sóju sice tisíce let, ale jedí ji fermentovanou. To je základní věc u sóji, je zdravá totiž pouze ve fermentované podobě. Nefermentovaná sója (tedy asi sojové maso, mléko, párky, jogurty) je naopak škodlivá, protože látky v ní omezují vstřebávání bílkovin a blokují využití minerálních látek. U nás taky nejíme syrové brambory s klíčky a syrové houby z lesa.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).