Názor k článku Jeřabiny jsou super, ale nesmí být čerstvé od bylinkářka - Dobrý den Jirko, článek jsem věnovala jeřábu ptačímu, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 10. 2015 10:18

    bylinkářka (neregistrovaný)

    Dobrý den Jirko,

    článek jsem věnovala jeřábu ptačímu, ale všechny druhy jeřabin, jsou jedlé a léčivé. Receptury, které uvádím nejsou ani tak o chuti, ale o léčivém působení.

    Jeřáb ptačí má lístky po celém obvodu čepele zoubkovité, jeho plody mají trpší chuť. Jeřáb moravský má lístky mělce pilovité jen v horní třetině. Plody jeřábu moravského mají sladkou chuť.

    Přeji Vám hezké podzimní dny...Simona

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).