Jen poznámka: Není pravda, že Gothaj byl nejlevnější salám. Mám ho zafixovaný (i jako prodavačka) za 32 Kčs ja 1 kg. Levnější byl "dietní" salám Junior za 30 Kčs/kg. Gothaj podle tehdejších norem vůbec nebyl špatný ( třeba do buřtguláše :-) nebo kvůli větší přítomnosti tuku spíš pro mužské). Nedá se to vůbec srovnávat s dnešním!!! Je to podobné jako, když si dnes koupíte Šunkový salám (třeba v Bille) vyrobený podle normy z r. 1977 (mám pocit, že se mu říkalo Hodonínský) a vedle toho dnešní z Kostelce!
Když si srovnáte obsahy masa, je vám to jasné! A nemluvím o tom, čím je nahrazeno.
Dobrý den, děkujeme za Vaše postřehy. Ohledně oněch socialistických norem, věnujeme se tomu podrobněji v článku https://www.vitalia.cz/clanky/velky-test-salamu-gothaj-potvrdil-ceho-jsme-se-bali/ v části Byl dříve gothaj lepší? Tehdy i dnes platí, že záleží zejména na konkrétním produktu (viz také https://www.vitalia.cz/clanky/gothaj-jak-ma-byt-proc-je-lepsi-tenci-platek-salamu/). Osobně vzpomínám na gothaj mého dětství ráda (jen nebyl obalený a smažený)). LK, Vitalia.cz