musím protestovat proti řepkovému oleji, který nechutně páchne řepkou.Lepší bude zajisté voňavý slunečnicový olej, který má jen o několik málo horší parametry co se týče přepalování.Ale co je nejhorší je. že obsahuje kyselinu erukovou zdraví škodlivé složce řepkového oleje a problém je totiž především v procesu rafinace jako takovém, při němž dochází k oxidaci vícenenasycených mastných kyselin a tvorbě volných radikálů. A k oxidaci, vzniku volných radikálů a následným zánětlivým procesům dochází i v našem těle, od okamžiku, kdy potravu připravenou na řepkovém oleji pozřeme…
Slunečnicový olej Rafinovaný 227°C
Slunečnicový olej Nerafinovaný 107°C
Slunečnicový olej Častečně rafinovaný 232°C
Řepkový olej Expeller Press 190-232°C
Řepkový olej s vysokým obsahem kyseliny olejové 246°C
Řepkový olej Rafinovaný 204°C
Takže běžný rafinovaný řepkový olej, který kupujeme, má i horší parametry v bodu přepalování.
Vypadá to na na nějakou řepkovou reklamu "babišovinu" :-)
12. 11. 2019, 10:35 editováno autorem komentáře