Zajímalo by mě, zda má autorka zkušenost z kuchyně v horském podniku nebo se jen ráno probudila po romantickém snu a hned to hodila na papír.
Borůvkový knedlík na horách = ve většině případů polotovar z Makra ohřátý v páře, v horším případě v mikrovlnce
Kulajda s místními houbami = polévka z polotovaru, která místní houby neviděla ani na svém obalu
chleba se škvarkama a cibulí = chleba z Kauflandu s pomazánkou odtamtud
Pokud nejedete skutečně do hotelu, který je kuchyní vyhlášený a řešíte horské boudy a podniky, pak skutečně zapomeňte na nějaké "pstruhy z místních sádek", "borůvky a houby z místních lesů" apod.
Jako příklad zmíním to, co se povídá např. o slavné šumavské hospůdce "U Štěpána" známé z TV, kde se holedbali tím, že nabízí maso z vlastního chovu. Pak začali místní remcat, proč za nima teda dvakrát týdně jezdí dodávka Nowaco s mraženým hovězím, když mají maso z vlastního chovu. No a tak se stalo, že se najednou jejich tvrzení z "Pochutnat si u nás můžete především na specialitách z hovězího masa chovaného na vlastní biofarmě" změnilo na "Část hovězího masa pochází z našeho vlastního ekologického chovu".