příkazy majitele,který kouká na cenu a typ podniku
1.pokud se jedná o pravidelné dětské stravování,jsou zde zpravidla dobrá a kvalitní sětská jídla,která děti zpravidla nejí,protože na ně nejsou z domova zvyklé.
Ale i tady se najdou majitelé,kteří v rámci úspor nařizují vařit blafy.Nechci Vám tady kazit chuť.
2.pokud jdete na oběd do běžné restaurace a dáte si minutku,je pravidlem,že by Vám měla být uvařena cca do 25 minut.Pak ale nemůžete čekat,že bramborová kaše či hranolky budou připraveny z čerstvých brambor atd,atd.
My máme např 4 dětská jídla 50 % hmotnosti - rybí file přírodní,vepřový řízek smažený, kuřecí plátek s broskví a smažený květák.K tomu běžné mražené přílohy,ale i vařené bambory,rýži,těstoviny.Ale rodiče v 90% poroučejí hranolky s tatarkou.Takže neříkejte,že je kuchař líný.A když si někdo poručí třeba tu kaši z čerstvých brambor,uvařím,ale musí si chvilku počkat.Porci brambor uvařím cca za 15 minut a za dalších 5 vyrobím tu kaši.Ale - já nedělám jen tohle jídlo,ale třeba dalších 5,10 objednaných.A to je řev,když někdo čeká déle.