Rád bych přidal několik myšlenek:
1/ nabídka se řídí poptávkou (je zajimavé, že se tohoto podnikatelského nápadu (nabídnout zdravější kuchyni k té „standardní“) zatím „chytlo“ tak málo restauratérů)
2/ stravujeme se opravdu odporně – koukáme na obal a řídíme se chutí, místo aby nás zajímalo složení (přitom si nemyslím, že bychom měli jíst jenom zeleninu, nebo že by vegetariánské jídlo mělo být nechutné)
3/ vždy mě rozesmějí odpovědi typu „tělo má jít do hrobu zhuntované“ – to se totiž rychle vytrácí, když přijdou první zdravotní problémy a dotyční jsou potom překvapeni, že je poškození trvalé a ne že „do hrobu“, ale že s tím budou muset ještě několik (desítek) let žít
4/ chybně nastavený zdravotní systém – modernímu zdravotnictví se vyčítá, že léčí následky né příznaky a s tím souhlasím (v číně bral lékař plat pouze v době, kdy rodina nebyla nemocná). Někdo, kdo si vědomě poškozuje zdraví (kouřením, fritama,…) by měl platit asi jiné pojištění než ten kdo se stravuje zdravě, ten, kdo myslí dál než jeden rok dopředu a chce i po 60 žít důstojný život
5/ někde jsem vyčetl že léčba obezního člověka je 3× nákladnější než „běžného“
6/ děti jsou budoucnost a to nejenom naše, co je naučíme a co jim předáme je jenom na nás