nedávno jsem navštívil fakultní nemocnici v Brně, oddělení kde se "léčí" lidé s těžkými zlomeninami mělo vyvěšený jídelníček, byl jsem naprosto zděšen, strava založená na živočišných bílkovinách a lepku, samé pečivo, maso a mléčné výrobky...minimum zeleniny a ovoce
jde o čistý úmysl, jíst lidé stravu založenou na vitamínech a enzymech, tak není snad nikdo nemocný a bílé pláště nemají co dělat
Drahý NOone,
Pokud jsi vůbec článek přečetl, tak ti v bílých pláštích (lékaři z hygieny) kritizují kuchaře a nutriční terapeuty (ne lékaře z domovů pro seniory.) Tak co to tady plácáš?
V nemocnicích o jídelníčku také nerozhodují lékaři, ale nutriční terapeuti a vedení nemocnice, což jsou nyní v drtivé převaze jen ekonomičtí manažeři. Na rozdíl od tebe se nedomnívám, že by to všichni dělali špatně, ale za ty peníze to samozřejmě nemůže být jídlo jak v pětihvězdičkovém hotelu.
tsd