Dříve se jedlo 3x denně a hlavní jídlo bylo večer především z technických důvodů, vaření jídla byl náročný zdlouhavý proces, taktéž doprava jídla na pracoviště. Dnešní fyzicky pracující osoby normálně ráno snídají a normálně si dovážejí na pracoviště velký oběd, rozhodně to nedohánějí večer, dnes to technicky možné je.
Pokud se chceme bavit o tom co je přirozené stravování, tak je to především stravování lovců a sběračů, rozhodně ne zemědělců z 19. století.
Ale bobane, jak mi potom vysvětlíš (děda žil na statku), že snidali, pak na polu a pak večer doma? Že by tehdá špatně učili, a ta jídla nejsou tři?
Já bych hádal, spíše, že jsi z vesnice maximálně už zvyklé na "po 60sátý léta", a víš kulové co bylo, když se makalo na polu.
P.S. pro jistotu, jsem konzultoval i z druhou "stranou rodiny, pocházející 300km vedle", a taky jedli 3x denně.... Takže své bludy nešiř jako jedinou pravdu, co si přiznat, že jsi s dělnické rodiny a ANO tovární rodiny nejedli 3x, ale jenom když byl živitel doma...