Když se sejdu jednou za čas s přáteli nebo s rodinou, zajdeme na oběd do indické nebo vietnamské restaurace. Pozoruhodné je, že je tam prázdno, jídlo je chutné a cenově asi na úrovni fast foodů, které zvolila jako oběd většina lidí, na které se z restaurace díváme.:-))My se necháme hýčkat obsluhou, která se fakt snaží, a je nám fajn.
Milá paní Příhodová,
po přečtení vašeho článku o Slow Foodu jsem byla lehce konsternovaná(z latinského consterno, are - plašit, děsit). Jelikož jsem členem pražského hnutí Slow Food, a zároveň zastáncem jeho filosofie, nejsem si vědoma ničeho, co by se zvrtlo. Pokud máte nějaký problém se slovem konvivium, není nic jednoduššího než vyhledat si ho v česko-latinském slovníku a zjistit si tak jeho skutečný význam. Nevěřím tomu, že byste při každé narážce na nějaké cizí slovo dostala inspiraci a napsala o tom takto dlouhý článek.
A proč se tato konvivia vlastně organizují? No protože spolu členové mají zájem komunikovat a scházet se při tom u dobrého jídla vyrobeného z tuzemských surovin od malých farmářů, které vy ve vašem článku tak nadšeně podporujete. Pokud vy si sama nakoupíte, sama uvaříte a sama to se svými dětmi ve spěchu sníte, tak je to celkem vaše věc, která je pro okolní svět naprosto nezajímavá. Tudíž spojování se Slow Foodem je v tomto případě naprosto irelevantní(nemající význam).
Vadí vám těch 500 kč ročně? Víte, ono se strašně špatně pracuje zadarmo a v organizacích tohoto typu to je tak, že každý člen platí členský příspěvek.
Ale pokud vás samozřejmě napadá nějaký jiný a lepší způsob, jak neplatit, ale zajistit té organizaci nějaké prostředky k tomu, aby vůbec mohla existovat, máte možnost vyjádřit se.