Nechci nikomu vnucovat svůj názor, ale měl jsem také problémy a přes moje vyslovené odmitání tzv. bio produktů, jsem zkusil, jen ze zvědavosti a na naléhání manželky, použít tzv. tibetskou houbu pro výrobu kefíru. Opravdu se to povedlo, teď už nemám problémy a tento kefir piji denně. Děláme ho z obyčejného mléka 1,5% a výsledek za 24 hod. je perfektní, chuťově stejný, jak v obchodě a hlavně mám pocit, že činnost střev se podstatně zlepšila. Hlavně tam nejsou přidané žádné konzervanty. Myslím, že i voda z kyselého zelí ze Slovenska, které nakupujeme v Kauflandu je velmi zdravá, protože to slovenské a někdy polské zelí je konzervováno jen mléčným kvašením. Tato tekutina ja také výborná proti pálení žáhy. Stačí lok a okamžitě zabere. Jinak je ale u většiny prodávaného kyselého zelí u nás používán ocet a to je pak španné. Slováci a Poláci používají na kvašení jen sůl.