Názor k článku Jogurty v kelímku, ve skle, nebo domácí? od Standa - Také jste si všiml, že chuť (a dokonce...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 12. 2010 17:01

    Standa (neregistrovaný)

    Také jste si všiml, že chuť (a dokonce i doba výroby) velmi závisí na použitém jogurtu?

    Mléko se skleničkovým Agro-la jako základem potřebuje v mém jogurtovači ke ztuhnutí asi 7 hodin, výsledkem je příjemně kyselý a hustý jogurt. Naproti tomu u jogurtu Danone jako základu stačí na ztuhnutí 4 hodiny, a výsledek je o poznání sladší.

    Také používám krabicové mléko, nejraději plnotučně, a ještě jej zahušťuji dostatečnou dávkou sušeného mléka. Je to pohodlnější než zahřívat a poté zchlazovat nepasterované mléko neboho svařovat na menší objem. I mléko má velký vliv na kvalitu jogurtu. Mléko Tatra nebo Madeta dávají hustý jogurt, z mléka Clever jogurt prakticky vyrobit nejde.

    Zkoušel jsem přidávat do základu i různá koření. Zajímavý je třeba se šafránem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).