V ovoci je jiný cukr, než ten co se prodává jako „cukr“. Liší se i chemické složení.
Člověk má jíst vše jak píšete – kabely, asfalt, beton, … záměrně jsem to přehnal.
Cukr z obchodu člověk po většinu své existence nikdy ani neviděl – ani nic podobného.
Zato běžně viděl a jedl složité cukry včetně toho škrobu.
Člověk se má především držet toho, pro co byl stvořen a neblbnout. Tedy pokud něco nebylo možné získat běžně z přírody – tak to asi není nezbytné.
Jakýkoli extrém škodí – pokud je proti přírodě a původnímu založení. To pokud, tedy podmíněnost, je tam důležité.
Zato je v pořádku každé jídlo v obchodě proložit děsítkami aditiv, obarvovačů, stabilizátorů, vylepšovačů chuti. To je v pořádku, ačkoli je to extrém jako býk. Vyrábět potraviny z odpadů je také v pořádku, ačkoli je to další extrém.
Ne, člověk bez cukru – tedy bez toho, co se prodává jako cukr a kdysi to byla sacharóza, dnes je to plus mnoho dalších chemikálií – klidně mnoho let je zcela v pořádku. Pokud se ten člověk sesypal, mělo to jiný důvod a jiný – zde nepopsaný extrém ve stravě.