Názor k článku Jsou sacharidy zabijákem zdraví? od Miloslav Ponkrác - V ovoci je jiný cukr, než ten co...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 8. 2012 22:25

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    V ovoci je jiný cukr, než ten co se prodává jako „cukr“. Liší se i chemické složení.

    Člověk má jíst vše jak píšete – kabely, asfalt, beton, … záměrně jsem to přehnal.

    Cukr z obchodu člověk po většinu své existence nikdy ani neviděl – ani nic podobného.

    Zato běžně viděl a jedl složité cukry včetně toho škrobu.

    Člověk se má především držet toho, pro co byl stvořen a neblbnout. Tedy pokud něco nebylo možné získat běžně z přírody – tak to asi není nezbytné.

    Jakýkoli extrém škodí – pokud je proti přírodě a původnímu založení. To pokud, tedy podmíněnost, je tam důležité.

    Zato je v pořádku každé jídlo v obchodě proložit děsítkami aditiv, obarvovačů, stabilizátorů, vylepšovačů chuti. To je v pořádku, ačkoli je to extrém jako býk. Vyrábět potraviny z odpadů je také v pořádku, ačkoli je to další extrém.

    Ne, člověk bez cukru – tedy bez toho, co se prodává jako cukr a kdysi to byla sacharóza, dnes je to plus mnoho dalších chemikálií – klidně mnoho let je zcela v pořádku. Pokud se ten člověk sesypal, mělo to jiný důvod a jiný – zde nepopsaný extrém ve stravě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).