Souhlasim s cyklistou. Ja si myslim, ze napriklad v Madarsku se ji presmiru maso, vetsina lidi pece sladke doma se sadlem misto maslem, k snidani smazene klobasky a chleba se syrem jist nelze, pokud k tomu neni salam, denne aspon jedno jidlo s masem...a nevim o jinem miste, kde by tolik lidi ve veku 30+ uz melo za sebou operaci zlucniku. Prumerna delka zivota je 71m/78z, takze zadna dlouhovekost zpusobena temi tunami masa. Ja osobne citim, ze maso nepotrebuji, kdybych zila sama, asi si dam jednou za mesic hovezi a staci mi to (pokud nepovazujeme ryby za maso), kdybych si dala rumpsteak na noc a nesla tancovat do rana tak rozhodne nebudu spat a nestravim to, uzeniny a salamy vubec nejim, ne z presvedceni, ale je to proste too much a vubec mi to nechutna. Takze ano, jsme zahlceni zbytecnym cukrem, ale prilisna konzumace masa (sadla, skvarku, uzenin...) je podle me uplne na stejne urovni. Clanek jsem pochopila jako seznameni s knihou jisteho cloveka (ktery tedy asi opomnel, ze clovek se musel zivit i rostlinami), ktery ma teorii, tedy je jednim z mnoha tisic lidi, kteri o strave pisou, a tezko to budu brat jako bernou minci, podle ktere totalne prekopam stravovani, nez najdu lepsi clanek, asi proto, ze je mi celkem dobre a s tim, co jim, jsem spokojena. Neni mi jen jasne, jestli se s tim opravdu zcela identifikujete, nebo Thierryho teorii jen zprostredkovavate.