Bratranek vyradil uplne ze stravy cukr(chtel zhubnout) po pul roce zacal mit zdravotni komplikace a duvodem bylo vyrazeni cukru. Kdyz si ted dat 1x-2x tydne caj s cukrem problemy zmizeli.
Takze za me "odborniky" co rikaji vyradit nejakou slozku, ze je nepotrebna zavrit a nepustet do medii. Clovek je vsezravec a jedine problem je JIST a NEZRAT pak bude strava vsech normalni.
A jak to tedy dělali pralidi? Nebo jak to dělají zvířata v přírodě?
Nebo jednou za půl roku naběhnou zvířata do nějakého supermarketu a lízkou si cukru?
Člověk v historii existoval bez cukru ještě do historicky relativně nedávné doby a nikdo to extrémem nenazýval.
Dneska jsem zjistil, že řada lidí považuje za extrém a extrémizmus, když nejste na facebooku (ó my good, jak to ti předci mohli přežít!) nebo dnes když někdo nejí cukr.
Zřejmě příroda udělala něco špatně, když extrémní jezení potřebuje lidské tovární výrobky jinak je to extrém. Chudíci předci!
člověk existoval "bez cukru". Ten cukr měl v hromadě ovoce, co nasbíral, tehdá o mnoho víc než dnes.
Co škodí je škrob, kterej je dneska úplně všude (zvlášť tam, kde bejt nemá)
člověk má jíst vše a v rozumné míře.
nejhorší jsou ale lidi, který si přečtou článek a pak dělaj jako by to byl jed...např. je jasný, že sůl dětem škodí, ale známí nedávali dceři žádnou sůl (kompletně nic nesoleno, ani rohlík na žužlání nedostala, když ji rostly zuby) a roste z ní malej dementek, protože mozek se díky nedostatku sodíku nemohl rozvinout
V ovoci je jiný cukr, než ten co se prodává jako „cukr“. Liší se i chemické složení.
Člověk má jíst vše jak píšete – kabely, asfalt, beton, … záměrně jsem to přehnal.
Cukr z obchodu člověk po většinu své existence nikdy ani neviděl – ani nic podobného.
Zato běžně viděl a jedl složité cukry včetně toho škrobu.
Člověk se má především držet toho, pro co byl stvořen a neblbnout. Tedy pokud něco nebylo možné získat běžně z přírody – tak to asi není nezbytné.
Jakýkoli extrém škodí – pokud je proti přírodě a původnímu založení. To pokud, tedy podmíněnost, je tam důležité.
Zato je v pořádku každé jídlo v obchodě proložit děsítkami aditiv, obarvovačů, stabilizátorů, vylepšovačů chuti. To je v pořádku, ačkoli je to extrém jako býk. Vyrábět potraviny z odpadů je také v pořádku, ačkoli je to další extrém.
Ne, člověk bez cukru – tedy bez toho, co se prodává jako cukr a kdysi to byla sacharóza, dnes je to plus mnoho dalších chemikálií – klidně mnoho let je zcela v pořádku. Pokud se ten člověk sesypal, mělo to jiný důvod a jiný – zde nepopsaný extrém ve stravě.