Názory k článku Veganské burgery: Čím víc se snaží napodobit maso, tím horší je jejich složení

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 10. 2019 13:46

    KarelE

    Já tohle moc nechápu. Když chci vegetariánský burger, tak tady za rohem dělají výborný s lilkem a hlívou ústřičnou. Uniká mi důvod, proč bych měl chtít aby to bylo pomleté a nacpané chemií tak, aby to na pohled vypadalo jako maso. Snad jde v první řadě o chuť a v druhé řadě o složení? Tak proč to má napodobovat maso?

    Tyhle napodobeniny mi přijdou jako šílené pokrytectví. Produkt pro lidi, kteří milují maso, ale před ostatními to chtějí skrýt. Mají chuť na párek, ale nechtějí to okolí (a kolikrát ani sobě) přiznat a tak hledají něco, co jejich chuť ukojí i bez masa. Ještě to chápu u nemocných lidí, kteří třebas maso vůbec nesmí (například fenylketonurie), ale u u zdravých moc ne. Když na maso chuť mám, tak si ho dám. Nebo také ne, ale proč to řešit nějakou náhražkou? Vždyť je tolik chutí i bez masa, tak proč je maskovat? Mám rád falafel pro jeho chuť. Nerozumím tomu proč by se měl někdo snažit dochutit ho tak, aby nebyl poznat od karbanátku.

  • 8. 10. 2019 9:40

    Patrik Chrz

    Moje řeč. Když budu mít chuť na zeleninu, dám si třeba šopák a pochutnám si. Ale proč znásilňovat sóju, aby vypadala a chutnala jako maso?

    Copak se někdo snaží připravit maso tak, aby vypadalo a chutnalo třeba jako čočka?

    S tím falafelem to máme stejně :).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).