Názor k článku K doplnění vitamínu C se citrusy moc nehodí od anonym - Žádné "Ach jo", smažení je ideální úprava brambor...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 11. 2013 10:01

    bez přezdívky

    Žádné "Ach jo", smažení je ideální úprava brambor právě z toho důvodu, že není přítomna žádná voda! Vařením ve vodě jsou ztráty vitamínů obrovské, smažením nasucho dojde ke koncentraci vitamínu C zvýšením obsahu sušiny. Proto je prostě lepší brambory smažit nebo péct v troubě bez vody. Klidně si udělejte táborák a dejte si je do popela.

    Tak a druhá věc, zoxidovaný vitamín C ve formě kyseliny dehydroaskorbové se už automaticky vylučuje z těla, tělo se ho prostě zbavuje, protože dochází ke snadnému rozštěpení na 2,3-diketogulonovou kyselinu a ta jde prostě z těla pryč. To, co píšete, se dá, ale už pomocí glukózy, takže třeba u diabetiků to nefunguje vůbec.

    Co si v článku odporuje? Mě by to zajímalo, protože jsem ho psala já :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).