Výskyt kadmia v tabáku je obdobný jako v jiných ostatních rostlinách, prakticky žádný živý organismus kadmium systematicky neshromažďuje. Řečičky o tom že v tabáku je kadmia nejvíc jsou trapná demagogie.
Obsah kadmia v potravinách je závislý především na stupni zamořenosti půdy kadmiem, kadmium se takhle dostane do libovolné rostliny pěstované na zamořené půdě, nejenom tabák nebo mák, živé organismy ho neumí odlišit od zinku.
Mlok: Asi neumíte číst, vždyť vše co říkáte je v článku... A nikde se nepíše že kadmia v tabáku je nejvíce, ale že nejohroženější skupinou jsou kuřáci. Předpokládám, že kuřákem je ten, co vykouří několik cigaret denně a ne jenom jednu a někdy.
Pokud jím jednostrannou stravu (nebo kouřím jednostranně cigarety), dostanu do těla to, co v oné potravině nebo cigaretě je. Pokud budu jíst jen játra, tak si také ublížím.