Vlákno názorů k článku Kakao je droga. Nahradíme ho karobem? od EC - No parkrat jsem napr. karobou cokoladu vyzkousel a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2013 8:45

    EC (neregistrovaný)

    No parkrat jsem napr. karobou cokoladu vyzkousel a chuti proste kakao nenapodobi. Ostatne kakao ma cca. 23 % tuku a 5 % cukru, zatimco karob ma 7 % tuku a 48 % cukru (rychly pohled na celostnimedici­na.cz). Chutove to nastejno vyjit opravdu nemuze, leda ke kakau pridam spoustu cukru. To ale ve vysokoprocentni cokolade neplati, spise v nejake mlecne. Taky mi prijde zvlastni tvrzeni, ze je to "zdravejsi" nez kakao . Spise mene casto alergenizujici. Takze ano, svuj vyznam urcite karob ma, ale jako nahrada kakaa pro bezneho cloveka?

  • 22. 2. 2013 14:50

    Fido (neregistrovaný)

    Osobně mám v oblibě ekvádorskou čokoládu Iara se 100% kakaa. Je to jen kakaový prášek a kakaové máslo. Nic víc. Spousta lidí ochutnala a nechutná jim. Je totiž opravdu hořká na rozdíl od tzv. "hořkých" čokolád, které se dostanou u nás. Mě ale chutná.
    A tohle karobem rozhodně nahradit nepůjde.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).