Názor k článku Kapsaicin: poklad ukrytý v pálivých paprikách od Bane - Můžete nám pane Housere prosím uvést příkladem ty...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 10. 2015 2:31

    Bane (neregistrovaný)

    Můžete nám pane Housere prosím uvést příkladem ty "některé studie", které spojují kapsaicin s vyšší pravděpodobností rakoviny žaludku??

    Právě opakem Vašeho tvrzení jsou studie, kde je již dostatečně známo, že hlavní příčinou rakoviny žaludku bývá přítomnost bakterie Helicobacter Pylori a kde je vždy zmiňován právě Kapsaicin, který je jejím významným inhibitorem.

    Souvislost s pojídáním chilli papriček a rizikem rakoviny žaludku bývá užívána s přítomností plísně aflatoxinu u chilli papriček, vznikající díky špatnému způsobu skladování a dovozu z asijských zemí, nikoliv s účinnou látkou kapsaicin, jak zde tvrdíte. Příště raději prosím pište o své staročeské kuchyni, než začnete šířit "některé studie" mezi lidi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).