Názor k článku Hlávková, růžičková i kadeřavá: proč děláme chybu, když nejíme kapustu od Kateřina M. Košutová - Dobrý den, vycházela jsem z údajů, uvedených na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 4. 2022 16:32

    Kateřina M. Košutová

    Dobrý den, vycházela jsem z údajů, uvedených na respektovaném odborném webu Healthline. Zde je skutečně uvedena tato hodnota vitamínu A pro množství cca 70g syrové kapusty. Máte ovšem pravdu, že kapusta je bohatým zdrojem beta karotenu, který se na vitamín A promění teprve v organismu. Možná by tedy byla lepší formulace: "Kapusta je tedy dobrým zdrojem vitamínu A ve formě beta karotenu." Nicméně by měly i tak platit uvedené hodnoty vitamínů pro danou váhu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).