Mortadella je italský salám z okolí Bologni, vyráběný z vepřového masa. Proto už slovní spojení „drůběží mortadella“ je naprostý nesmysl: pokud je to drůbeží, nemůže to být mortadella. Něco takového bych nikdy nekoupil. Bohužel i naše restaurace jsou schopné nacpat kuřecí tam, kam vůbec nepatří, třebas do lasagní nebo do cordou bleu.
Těžko říct s jistotou... Mohu ale potvrdit, že v Kauflandu v Rakousku jsem salámy v balení naprosto identického designu viděl a neřekl bych, že se moc lišil obsah.
Navíc jsem někde zachytil informaci, že v Německu mají trochu jinak definovaný obsah masa a naše značení je kupodivu přísnější, bylo by zajímavé zjistit, zda náhodou nejde jen o chybu v české variantě popisku, kdy zapomněli toto upravit.
Asi máte pravdu a spletl jsem to s Německem, nacestuji toho poměrně dost a připouštím, že se mi už občas tyhle obchoďáky pletou :-( Každopádně ale ta "K-classic" řada není žádné české specifikum, o tom spor není.
Jinak k tomu srovnání Německo-Rakousko-ČR mi třeba u Lídlu, který mám zmapovaný asi nejlépe, připadá, že minimálně půlka zboží je "sdílená" a opravdu se prakticky neliší, zbytek je podle místních specifik. Ta specifika nemyslím hanlivě, pro příklad se v DE/AT prakticky vždy vyskytuje větší výběr tam populárních radlerů, u nás zase je podíl zde známých značek, bezprostředně mě napadá Sedlčanský hermelín či Opavia, což by zase nic moc neříkalo Němcům.