Názory k článku Kolik institucí u nás vlastně kontroluje potraviny?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 8. 2012 11:19

    Mary (neregistrovaný)

    Myslím,že na restaurace by stačil jeden Gordon Ramsay. :-)))Nebo Steven Seagal. o))))))))

  • 31. 8. 2012 21:41

    Jiří (neregistrovaný)

    Tento článek je patrně placen z fondů SZPI a respektive MZe. O kvalitu potravin a hlavně z nich připravovaných pokrmů ve stravovacích službách se starají hygienické stanice. Vzhledem k tomu, že ministerstvo zemědělství připravuje novelu zákona č.110/1997 Sb. a chce kontrolu nad restauracemi převzít pod svá křídla, přestože nemají zkušenosti ani odpovídající odborné znalosti, tak tento článek má za účel mediální tlak na podporu tohoto zákona. Dnes se v médiích prezentuje to, co platí již několik let a to prodej potravin s prošlou dobou spotřeby v super a hypermarketech. Orgány SZPI dnes prezentují, jak je situace špatná, přičemž prodejny a výrobny potravin bohužel kontrolují již od vzniku zákona č. 110/1997 Sb., to je 15 let a do této doby s tím nic nedělali ??? Zajímavé

  • 2. 9. 2012 10:47

    Karel (neregistrovaný)

    To, že se u řady věcí překrývají pravomoce, není problém. Je to pozitivní, protože je tu kontrola z více stran a i když podplatíte nebo ukecáte jednoho úředníka, u druhého se vám to už povést nemusí. Zvláště pokud si ti dva úředníci jdou pro krku místo na ruku.

    Problém by byl opak - kdyby tu někdo prodával řekněme jedovatý med a všechny úřady se od toho distancovali, že do jejich pravomoce to nespadá.

  • 3. 9. 2012 22:19

    Arny (neregistrovaný)

    Nezbývá než souhlasit s p.Jiřím, a poznamenat, že překryv kopetencí neí možný. Nyní musíme být ostražití v obchodě, no a v budoucnu? Do zázemí restaurace strávník nevidí, a jak často se tam dostane inspektor szpi, když t.č. nezvládá kontrolu ovládacích opatření pro zajištění zdravotní nezávadnosti potravin u výrobců? Viz plesnivé a oslizlé potraviny v obchodech ještě v době spotřeby. Hygienik vyvařující rizikové provozy prověří jednou za rok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).