Za prvé: Nestačilo by snažit se přesvědčovat ostatní logickými argumenty a ne tím, že jim budu nadávat do ekošílenců, vážený neekošílenče?
Za druhé: docela dobrou paštiku si děláme doma - a bez éček. Ostatně - paštiky pocházejí z Francie a možná jsou tam trochu podobnější "sekané" než ty jejich české superhladké kopie s emulgátory.
Za třetí: V bábovce od babčky jsou jistě éčka. Jenže tam může být buď jen jedlá soda či bio kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene (jistě neškodné), nebo tam může být normální kypřící prášek s fosforečnany (trochu škodlivější) nebo to může být "babiččina bábovka" např. od firmy Penam, kde kromě kypřidel jsou i emulgátory a dosti škodlivé konzervanty.
A jak jsem psal už výše (což jste asi nečetl), to E250 v uzeninách zrovna neškodné není.
A na závěr: Obědy zcela bez éček děláme poměrně často. Nebýt Vás, nevěděl bych, že jsem "blbka", děkuji za upozornění. Ale o barák Vás nechci připravovat.