Názor k článku Kdo má pravdu v případu biopotravin, Billa, nebo Blesk? od Jiří - To, co píšete, je častý zažitý omyl: Kyselina...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 8. 2012 14:09

    Jiří (neregistrovaný)

    To, co píšete, je častý zažitý omyl: Kyselina askorbová (vitamin C), která je přirozeně přítomná v potravinách, NENÍ "éčko". Tatáž kyselina, vyrobená synteticky a uměle přidaná tam, kde se přirozeně nevyskytuje, JE éčko. Takže například v ovoci "éčka" nejsou, i když tam vitaminy jsou. Éčka jsou totiž definována jako "přídatné látky a aditiva". (Ostatně - existují výzkumné studie, že přírodní vitamin C má větší účinek než syntetický.)
    Když nakoupím maso (ne to "křehčené" nebo supermarketové mleté), mouku, smetanu (ne každou), zeleninu, ovoce a jednodruhová koření, tak vařím bez éček. Lidem, kteří ještě nemají příliš otupělé chuťové buňky, to chutná lépe naž z polotovarů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).