Názor k článku Kdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsou od Hrochhonza - Nekupuju chleby v řetězcích. Maximálně, když si tam...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 10. 2012 12:30

    Hrochhonza (neregistrovaný)

    Nekupuju chleby v řetězcích. Maximálně, když si tam koupím něco ke svačince a jím to třeba v přírodě, tak už si tam koupím i to pečivo. Chleba kupuju u pekaře a platím za něj kolem 1€ 40 centů za půl bochníku. Jak za který a jak kdy, protože je to na váhu. Mischbrot je dražší, ale více připomíná tradiční chléb, Hausbrot je levnější, ale je to jiný chleba. Koupíte si tolik chleba, co sníte. Buď půl bochníku, nebo krajíčky chleba. Já si vždycky dopřeju toho půl bochníku. Vím, že chleba mám i na druhý den a je to jedlé. Dokonce i třetí den se takový chleba dá zcela bez vážnější újmy na kvalitě jíst. Dýl mi nikdy nevydržel. Znal jsem jednoho člověka, co si v Břeclavi v tamním Kauflandu koupil celý pecen chleba. Říkal, že to sice bylo levné, ale už to nikdy neudělá. Druhý den se to drolilo a bylo to nejedlé. Velkopekárny v českém podání kvality chleba na evropský trh jen tak hned neprorazí. Kdo nemá úctu ke chlebu, neměl by být nazýván vůbec člověkem. To se týká i přípravy chleba pro zákazníka. Už stavovská čest by měla donutit pekaře péci jen takový chléb, za který se nebude stydět. Žádné výmluvy tady neobstojí. Cena je tady poněkud druhořadá. Když se pekařům nelíbí cenová politika řetězců, ať tam chleba tedy raději vůbec nedodávají, ale zřídí si vlastní prodejny. Vždycky lepší, než dávat lidem k jídlu nějaké hrůzy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).