Vlákno názorů k článku Kdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsou od Pavel - Autorka pořád straší rozpeky, které se u nás...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 10. 2012 8:28

    Pavel (neregistrovaný)

    Autorka pořád straší rozpeky, které se u nás téměř neprodávají. Ten chleba je dopékaný (tedy částečné upečený polotovar je zmrazen a posléze dopečen v obchodě). Rozpékané pečivo je něco zcela jiného - staré ztvrdlé pečivo se navlhčí a strčí do trouby. A to se snad u nás ani neprodává (má to trvanlivost počítanou v minutách, pak je to horší než před tím rozpečením).

    A k těm stížnostem našich pekařů. Jak správně uvádějí, pohybují se na evropském trhu, tak proč nevyváží chléb do toho Německa, kde by na měl trhli dvojnásobek? Že by nějaký problém s kvalitou či spolehlivostí dodávek? Nebo to ani v tom Německu není pro pekaře růžové? A proč mají naše obchody zohledňovat růst nákladů tuzemských pekařů a ne těch polských, kteří jsou schopni dodat levněji přestože jim náklady rostou také? Tomu nějak nerozumím.

  • 4. 11. 2012 18:34

    tvrdý rohlík (neregistrovaný)

    a jakpak je to s přídavkem starého chleba do nové dávky v Rakousku ? Troufne si to tam někdo udělat ?
    Jinak v Německu (ALDI) se cena chleba ve velmi dobré kvalitě pohybuje okolo 1 E ! Nikdo pekařům u nás nebrání prodávat chleba ve své prodejně .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).