Autorka pořád straší rozpeky, které se u nás téměř neprodávají. Ten chleba je dopékaný (tedy částečné upečený polotovar je zmrazen a posléze dopečen v obchodě). Rozpékané pečivo je něco zcela jiného - staré ztvrdlé pečivo se navlhčí a strčí do trouby. A to se snad u nás ani neprodává (má to trvanlivost počítanou v minutách, pak je to horší než před tím rozpečením).
A k těm stížnostem našich pekařů. Jak správně uvádějí, pohybují se na evropském trhu, tak proč nevyváží chléb do toho Německa, kde by na měl trhli dvojnásobek? Že by nějaký problém s kvalitou či spolehlivostí dodávek? Nebo to ani v tom Německu není pro pekaře růžové? A proč mají naše obchody zohledňovat růst nákladů tuzemských pekařů a ne těch polských, kteří jsou schopni dodat levněji přestože jim náklady rostou také? Tomu nějak nerozumím.