...nenakupuje, ale "shání". Jsou plné krámy zboží, ale musíme "shánět": tu jehněčí, tu neošizené mleté, tu českou zeleninu a ovoce. Zrovna před chvilkou jsem napsal o server vedle:
"Je to smutné, ale je to tak - sortiment masa v normálních krámech je obvykle vyloženě tristní, a to i v Praze. Steak venkoncem vzato vzal čert, ale od té doby, co loni zavřeli Pavlisovo řeznictví, člověk už prakticky nesežene ani blbé telecí na řízky, skopové na pilaf nebo koninu na guláš... natož třeba pštrosa a podobné libůstky. Všude mají tak akorát tři čtyři druhy hovězího, tři čtyři druhy vepřového (obligátní bůček pochopitelně nechybí nikdy) a balené mleté z toho, co se předevčírem neprodalo; když má člověk hódně velkou kliku na řezníka a planety se právě nacházejí ve správných konjunkcích, tak koupí i vnitřnosti."
S tím skopovým je situace ještě o něco málo veselejší, protože to maso u nás opravdu nemá dobrou pověst, lidi ho nechtějí. Táhne se to už od počátku devadesátých let, kdy naše (vy)volená (j)elita nechala v rámci devastace Slušovic zaplavit český trh podřadnou australskou vlnou a mraženým skopovým za pár korun. Vlna byla ovšem z hrubovlnných ovcí a skopové pochopitelně smrdělo až za roh. ;-)