Názor k článku Kdy se jídlo skutečně začne kazit? od Pavel - Vtip je v tom, že jogurt je vlastně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 5. 2012 12:48

    Pavel (neregistrovaný)

    Vtip je v tom, že jogurt je vlastně zkažené mléko, ale zkažené tak, že nám nevadí. A je tím i konzervované, protože ty bakterie, které to zkažení způsobily, k sobě nepustí jiné, které by nám už mohly škodit. Takže přírodní jogurt vydrží poměrně dlouho (dokud je v něm ta jogurtová kultura živá) i bez konzervantů.

    Podobný princip má i konzervace zelí kysáním, sýrů a salámů plesnivěním, hroznové šťávy zkvašením, atd. V podstatě jsou to všechno správně zkažené potraviny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).