Názor k článku Kdy se jídlo skutečně začne kazit? od Pavel - No jo, to je tím, že mléko zkysne...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 5. 2012 22:13

    Pavel (neregistrovaný)

    No jo, to je tím, že mléko zkysne díky kvasinkám, které se do něj dostanou z vemene. Dříve se mléko jen pasterizovalo, tím se zničily choroboplodné zárodky, ale kvasinky mršky to přežily, proto mléko zkyslo. Dnes je UHT mléko opravdu sterilní (proto tak dlouho vydrží), a proto nemůže zkysnout - nejsou v něm ty správné kvasinky.

    Ale teď mě napadá, kyselé zelí také kysá mléčnými kvasinkami, zkuste dát do mléka trochu vody z kyselého zelí, co to udělá. (Ne že bych to někdy zkoušel).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).