Názor k článku Kdy se pekl lepší chleba - dnes, nebo ve středověku? od RG - Magdaléna Beranová, která se dlouhodobě profesionálně zabývá pravěkou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 10. 2011 9:13

    RG (neregistrovaný)

    Magdaléna Beranová, která se dlouhodobě profesionálně zabývá pravěkou a středověkou stravou, nedávno v jednom rozhovrou řekla, že když pekly placky nebo chléb přesně podle pravěkých a středověkých receptů, chutnalo to strašně dobře. Když takové pekařské výtvory nabízeli na konferencích, hned se po nich zaprášilo.
    Z jejích knih rovněž vyplývá, že ve středověku měli lidé pestrou stravu i dostatek masa, byť pro chudé zbyly většinou jen vnitřnosti a méně kvalitní kousky. Jedlo se ale jen dvakrát denně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).