Názor k článku Kdy se pekl lepší chleba - dnes, nebo ve středověku? od grey - Řečnická otázka, tedy tazatel zná už předem odpověď....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 9. 2012 17:57

    grey (neregistrovaný)

    Řečnická otázka, tedy tazatel zná už předem odpověď. Nejsem tazatel a odpověď neznám. Předpokládá se, že kvalita chleba "upadá". Věc se má tak, že nikdo z nás ten středověký chléb nejedl, takže si můžeme pouze vytvářet iluze. Když jsem se otce, ročník 1903, ptal v 70 tých letech, jestli byl ten chleba z počátku století chutnější, rozhodně odpověděl, že ne. Pravda, nedožil se té naší "klíčema vyzvoněné svobody " takže dnešní chleba už nepoznal. Podle mého soudu i dnes záleží na pekárně a typu chleba. Jsou chleby i dnes pochoutkou a někdy, když člověk už z bujnosti zaexperimentuje a koupí si jiný, než na jaký si zvykl, tak i zalituje. Takže, především, každý máme naprosto jinou chuť a jak lidová moudrost praví : " Proti gustu není disputátu ". Co se týče rozmanitosti chutí, středověk nemůže moc konkurovat. Pokud jde o to, jestli je dnešní chleba zdravější, tak se přiznám. chuť je pro můj výběr důležitější než " zdravost " ta je u potravin den ode dne jiná, podle toho jaké zadání "vědeckému týmu" dodal plátce výzkumu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).