No vidíte, a já četla, že naopak mražená je lepší, protože tím zkřehne.
Psal to jeden kuchař, co vařil v Řecku:
"Ani nevíš jak mráz udělá chobotnici dobře! V šibaným Řecku se jí čerstvá chobotnice jen když nemáš dost času ji zmrazit. A potom s ní mydlí hodinu o skálu než jí dají vařit. Jinak jí neukoušou."
Jo no, taky si myslím, že zrovna chobotnice by se zabíjet nemusely, když samy o sobě nic nepřináší. Měl jsem možnost ochutnat malé chobotničky i sépie a nebylo to nic nepříjemného, ale že bych to vyhledával... Souhlasím s tím, co se píše v článku - to maso prakticky nemá vlastní chuť ani vůni. Je to de facto jenom "nosič" pro jiné chutě zavedené při úpravě. A troufám si tvrdit, že takovýchto "hmot" se najde spousta i mimo živočišnou říši.
Jediná věc, která může mluvit pro zabíjení a konzumaci chobotnic, může být jejich výživová hodnota. Ale nevím, jestli mají chobotnice něco, co by se nedalo možná i dost snadněji získat z něčeho jiného.
Myslíte, že ve Středomoří jsou všichni hlupáci, když to s chutí konzumují, a jen my Češi víme nejlépe, co je dobrého? Jinak podle mě je naprosto bez chuti kuřecí maso zbavené kůže, které je u nás tak populární - myslím, že chuť mu dodává jedině koření. Chobotnice je proti tomu lahůdka.
Kdo mluví o hlupácích? A souhlasím s tím, že kuřecí maso moc chuti samo o sobě nemá. Nesouhlasím, že chobotnice je proti tomu lahůdka, chobotnice mi přijde ještě mdlejší než kuře, ale to už je asi věc osobního názoru. Co zůstává faktem je, že chobotnicových chovů na maso asi moc nenajdete, tudíž máte dobrou šanci, že chuť chobotnice znáte takovou, jaká doopravdy je. U kuřete je docela dost zásadní rozdíl, jestli koupíte chcípáka z velko"chovu", nebo si zabijete zdravé a silné kuře, které do své velikosti dorostlo přirozenou cestou na dvorku.
http://www.biblenet.cz/app/b/Lev/chapter/11
Jsou to zásady košer kuchyně, takže Židi rozhodně chobotnice nejedí.
Jsem ateista, s chutí si ji dám.
http://www.thedailymeal.com/grilled-octopus-lemon-and-olive-oil