Názor k článku Jak vařit chobotnici? Rychlostí kilo za hodinu od Intri - Jo no, taky si myslím, že zrovna chobotnice...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 10. 2014 12:56

    Intri (neregistrovaný)

    Jo no, taky si myslím, že zrovna chobotnice by se zabíjet nemusely, když samy o sobě nic nepřináší. Měl jsem možnost ochutnat malé chobotničky i sépie a nebylo to nic nepříjemného, ale že bych to vyhledával... Souhlasím s tím, co se píše v článku - to maso prakticky nemá vlastní chuť ani vůni. Je to de facto jenom "nosič" pro jiné chutě zavedené při úpravě. A troufám si tvrdit, že takovýchto "hmot" se najde spousta i mimo živočišnou říši.

    Jediná věc, která může mluvit pro zabíjení a konzumaci chobotnic, může být jejich výživová hodnota. Ale nevím, jestli mají chobotnice něco, co by se nedalo možná i dost snadněji získat z něčeho jiného.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).