Uvadite, ze spoustu lidi ve stredoveku ci hluboke minulosti prezilo na vode co se v te dobe pilo. Zapominate ale na ty, ktere na tu nekvalitni vodu zemrely. Uplavice, tyfus.... to bylo docela bezne a lecba temer nulova.
Ovsem musim souhlasim s chuti vody a stupnem chlorovitosti. Kohoutkova voda nemusi byt voda zavadna, ovsem pak se obcas vytraci ten pojem "pitna". V tu chvili je lepsi koupit balenou nebo nejaky filtr. Nechavat si odstat vodu na pul hodiny sice zbavi chloru, ale kysele prichuti nebo zelezite vas nezbavi. A nekde se staci podivat na vnitrek varne konvice co se vam tam vysrazi....
Brát to šmahem se nevyplácí - problém je v "nějaký filtr" - nevíte co je ve vodě rozpuštěno, co a kolik toho chcete z vody odstranit (či nahradit) a k jakému výsledku chcete dospět a jakou metodou chcete či můžete použít.
A za jakou cenu (instalace, provoz, údržba).
Cca 0,08-0,1 kč / l z vodovodu nepřekonáte.
Ad varná konvice: uvedu jen - vodní kámen, kotelní kámen, závislost rozpustnosti látek na teplotě (u CaSO4 s teplotou klesá), ...
16. 5. 2019, 18:14 editováno autorem komentáře