Názor k článku Kokosový a palmový olej – velmi levné tuky, kterým je lépe se vyhnout od EC - Dobry den, chvili jsem premyslel, jestli vubec neco napsat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 8. 2013 19:23

    EC (neregistrovaný)

    Dobry den,

    chvili jsem premyslel, jestli vubec neco napsat v odpoved, protoze mam pocit, ze tenhle prispevek snad ani nepsala stejna osoba co clanek. Ale dejme tedy, ze ano a ze za reakci to stoji.

    Pani Bacikova, nezpochybnil jsem vasi odbornost v oboru, ktery jste vystudovala (tuky to opravdu nebyly, bohudiky nebo bohuzel?). Taktez ani nezpochybnuji, ze laboratorni mereni obsahu potravin, ktere zminujete, je nejak nespravne.

    Ja zpochybnuji hypotezu o skodlovosti NMK, coz je vas jediny argument pro utok na kokosovy (a palmovy) tuk, a to na zaklade mnoha prectenych vyzkumu publikovanych v serioznich recenzovanych casopisech.

    Vy pisete o "jakychsi" internetovych zdrojich. Skoda, ze jste si neudelala cas na precteni odkazovaneho blogu vyzkumnika v oblasti obezitologie a endokrinologie, ktery odkazoval na konkretni vyzkumy v konkretnich vedeckych casopisech. Vase snaha shodit tyto zdroje tim, ze jsou pristupne na internetu, mi nestoji za vyraznejsi komentar.

    Tesil jsem se na vecnou argumentaci, i proto jsem napsal svuj prispevek strukturovane v bodech, aby se dalo reagovat na jednotlivosti (uz nyni vim, ze jsem nepresne popsal mechanismus vzniku srdecne cevnich onemocneni a roli cholesterolu v nem, byt ta chyba nic nemeni na pozici cholesterolu jako markeru a ne priciny SCO). Bohuzel misto toho pisete o docentech a "realnych" vyzkumech. V tom pripade alespon napiste kteri to jsou a kde jsou ty vyzkumy publikovany, pevne verim ze v solidnich recenzovanych zahranicnich casopisech.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).