Kromě výtek uvedených v ostatních komentářích obsahuje článek i logické protimluvy:
A co se v těle děje po konzumaci tuků s obsahem nenasycených mastných kyselin? Tyto tuky (mastné kyseliny) obsahují dvojné vazby,
a následně opak:
Nenasycené tuky oproti tukům nasyceným nemají žádnou dvojnou vazbu,
V některých druzích tropických olejů, jako např. kokosový, palmový a palmojádrový, které – jak už lze odhalit z jejich názvů – obsahují velké množství nasycených tuků, nalezneme i další nevhodné a nebezpečné tuky, a to zejména kyseliny palmitové a stearové.
Z názvů olejů se dají tak akorát vyvodit ty další nevhodné a nebezpečné tuky, ale souvislost mezi slovem "kokosový" a "nasycený tuk" vážně nevidím.
Proč tedy nevolit tuky s nasycenými mastnými kyselinami a dát přednost tukům s nenasycenými mastnými kyselinami? Když se podíváme do tabulky, můžeme si dle obsahu kyselin navolit vhodné tuky pro organismus
Tabulka s výpisem obsahu kyselin je odpovědí na otázku "proč"? Co třeba tu nesmyslnou otázku úplně vypustit?
Jestli podobně kompilují informace všichni "nutriční specialisté", to už snad vyjde lépe začít věřit televizním reklamám...