Clanek beru spise jako marketing pro vyrobce rostlinnych oleju. Podobne to kdysi zacalo v Americe a dnes je z toho milardovy byznys (stejne tak jako s leky na cholesterol, atd). Dekuji vsak za fundovane komentare a velice uzitecne links. S oleji jsem prichazel do styku cely zivot, i kdyz spise v prumyslove forme. S jedlymi oleji jsem kdysi pracoval po prichodu do Kanady jako analyticky chemik v nejvetsi firme na prumyslove a jedle oleje. Dokonce jsme prisli na trh s novym vyrobkem (dnes Canola), ktery mi dodnes nesmi do baraku, protoze velkou cast tvori repkovy olej. Vzhledem ke zdravotnim potizim jiz leta studuji a praktikuji alternativni lecbu rakoviny a srdecnich problemu, s celkem dobrymi vysledky. Protoze hlavnim zakladem je spravna zivotosprava, tak tuky tvori dulezitou cast stravy. Doma pouzivame pouze kokosovy olej (organicky, panensky, lisovany za studena), ktery je dobry na smazeni, i kdyz smazeni omezujeme. Kazde rano si dam ale tri kavy a do kazdeho hrnku lzicku oleje. Do salatu pouzivame olivovy (organicky, panensky, lisovany za studena). Dale mame jeste olej z vinnych jader, take je dobry na smazeni, ale pouzivam ho denne jako lek. Jako lek tez pouzivam lneny olej (plus cerstve mleta seminka) a krill oil. V rozumne mire pouzivame maslo, ba i sadlo a spek. Zadny "zdravy" margarin mi nesmi do baraku.