Kolik to stojí, když vás v hospodě vezmou na hůl

21. 4. 2015

Sdílet

 Autor: SZPI
Poctivý vývar, nebo polévka z kostky? Zisk pro kuchaře až dvacet korun na jediné porci. Potravinářská inspekce ukazuje na příkladech modelových menu, jak moc tratíte na šizení v restauraci.

Téma: FALŠOVÁNÍ POTRAVIN

Komentář: Uevidujeme se k smrti?
Jen další předpisy šizení nezabrání

Srovnání: Kolik to stojí, když vás v hospodě vezmou na hůl
Nefalšované versus falšované menu

Glosa: Zaplať pánbůh za dnešní šizení
Jak se kdysi šidily potraviny

Galerie: Jak se dá vydělat na falšování potravin
Vypadá to stejně – a není to stejné. Co je to?

Velký přehled: Nejvíce se šidí čokoláda a cukrovinky
SZPI seznamuje s výsledky loňských kontrol

Státní zemědělská a potravinářská inspekce připravila modelová menu, na kterých demonstruje, jakou újmu můžete utrpět, pokud vás v restauraci vezmou na hůl.

Uvedené příklady mohou být běžným víkendovým obědem. Částky jsou ceny surovin a odpovídají cenám uvedeným v březnu 2015 v různých internetových obchodech.


Autor: SZPI

Menu 1: Rozdíl mezi nefalšovanou a falšovanou variantou je 32,20 Kč


Autor: SZPI

Menu 2: Zde na vás na falšované variantě ušetří 45,20 Kč


Autor: SZPI

Menu 3: 35,70 Kč do kapsy, pokud vás ošidí


Autor: SZPI

Menu 4: Nefalšovaná varianta přijde o 44,30 Kč dráž

Podívejte se na kompletní galerii:

Jak se dá vydělat na falšování potravin

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).