Téma: FALŠOVÁNÍ POTRAVIN
Komentář: Uevidujeme se k smrti?
Jen další předpisy šizení nezabrání
Srovnání: Kolik to stojí, když vás v hospodě vezmou na hůl
Nefalšované versus falšované menu
Glosa: Zaplať pánbůh za dnešní šizení
Jak se kdysi šidily potraviny
Galerie: Jak se dá vydělat na falšování potravin
Vypadá to stejně – a není to stejné. Co je to?
Velký přehled: Nejvíce se šidí čokoláda a cukrovinky
SZPI seznamuje s výsledky loňských kontrol
Státní zemědělská a potravinářská inspekce připravila modelová menu, na kterých demonstruje, jakou újmu můžete utrpět, pokud vás v restauraci vezmou na hůl.
Uvedené příklady mohou být běžným víkendovým obědem. Částky jsou ceny surovin a odpovídají cenám uvedeným v březnu 2015 v různých internetových obchodech.
Menu 1: Rozdíl mezi nefalšovanou a falšovanou variantou je 32,20 Kč
Menu 2: Zde na vás na falšované variantě ušetří 45,20 Kč
Menu 3: 35,70 Kč do kapsy, pokud vás ošidí
Menu 4: Nefalšovaná varianta přijde o 44,30 Kč dráž