Názor k článku Má kilo mouky tisíc gramů? Podle výrobců ne od Pavel - Ty rozdíly jsou dány hlavně množstvím vody v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 1. 2013 10:15

    Pavel (neregistrovaný)

    Ty rozdíly jsou dány hlavně množstvím vody v těch potravinách. Zatímco mouka, vločky a podobně vám časem vysychají (a tedy jsou po čase lehčí), sůl vodu natáhne a po čase máte dojem (ale je to opravdu je váš dojem), že je jí víc.

    Podobný problém řešil už nějaký plátek za komunistů, tenkrát ale s pracími prášky (kritika podvodných prodavačů byla tenkrát povolená, kdo si pamatuje). V obchodě byla balení lehčí, než deklarovaná váha. Když si to přijeli přeměřit do balírny, tak váha všech balení seděla. Rozdíl byl dán vyschnutím prášku, než se prodal.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).