ackoliv nejsem pijak vina a pozru tak 2dcl za 5 let, tak od kamaradu co si ho dokazi vychutnat a utrati klidne 300+ za lahev nekolikrat tydne vim, ze by si sudove v 99,99% nikdy nedali. natoz v pseudovinotekach pac je to redeny a barveny odpad.
ale co takec cekat od "sudoveho" patoku co prodava kazdy "vietnamec" po desetikorune.
Ano, to mohu potvrdit :-) Sudovku si sice obcas dam, ale jen tam kde znam puvod, tedy i majitele vinoteky. Naprosto neprijatelne je to ve vetsine zdejsich restauraci.
Ten problem je ale daleko sirsi, nejde zdaleka uz jen o sudovky. Podobny odpad jako v sudovkach je uz i v lahvich, predevsim u vyhlasenych "cisternarstvi", jejichz produkty najdete zpravidla (jen) v hypermarketech nebo vecerkach. Vino ktere je mylne oznaceno jako zdejsiho puvodu, pritom je bud cele nebo castecne namichane z ruznych cisternovych dovozu.
Neni to sice (zatim) primo jedovate, ale o podvod na zakazika se jedna urcite. A co je nejhorsi, kazi to pak povest tem poctivym skutecnym vinarum. Primitivni zakaz "sudovek" tedy problem nevyresi, ten uz je daleko slozitejsi.
Není nic jednoduššího než něco zakázat, když si s tím neumím poradit.
Se sudovým vínem mám zkušenosti dobré i špatné. Když jsem přinesl domů víno v petce aby bylo z čeho vařit hovězí na víně, nedalo mi to a ochutnal jsem. Pak jsem udělal to, co by asi měl udělat každý, kdo pančování pozná. Nelenil jsem vrátil se do vinotéky a obsah 1.5l jsem jim vylil na podlahu. Když na mne chtěl pan majitel zavolat strážníka tak jsem mu pohrozil, že v tom případě já volám ČOI a on rychle ztichl.. Kdyby mu to každý den udělali 2-3 lidé asi by si rozmyslel to znovu zkoušet,
Bez legrace, pančování je hodně rozšířené ale souhlasím s autorem, že zákaz to nevyřeší. Možná by stačilo více podobně drsných metod, nebo máčení ve Vltavě.
tsd
P.S.
Jinak když se podaří, není sudové víno o nic horší a někdy i lepší než lahvované.