Prečo si myslíte, že konina je škodlivejšia ako bežná lacná údenina. Pýtam sa ako úplný laik, nie pobúrene ani ironicky a tiež nevidím pozadie prípadu. Ale nemám dojem, že by konské mäso malo byť škodivé, chutí mi napr.pravá"maďarská saláma", v receptúre ktorej je konina deklarovaná. Problém vidím hlavne v tom, že koňské mäso bolo v niečom, v čom nebolo deklarované a podruhé v tom, že nebolo skontrolované. Nie však v jeho škodlivosti. Ak by odborníci so zárukou vedeli overiť v tomto štádiu hotového výrobku jeho zdravotnú nezávadnosť, prečo ho nepoužiť na hmanitárne účely?
Pouze slovenský tisk uvedl, že koňské maso samo o sobě škodlivé není, ale že v koňském mase byla zjištěna veterinární protizánětlivá léčiva (s uvedením názvu) a to už člověku nebezpečné být může.
Česká oficiální místa lžou až se jim od hub práší...
Takže ke standardnímu šizení spotřebitele tu navíc nastupuje i jeho kontaminace veterinární medicínou.
Jinak by kolem toho nebylo tolik humbuku...
Koňské maso je od hovězího chuťově nerozeznatelné, má však vyšší podíl cukru, zdá se mírně "sladší" od hovězího.
Nesmím při tom myslet na polské chudáky tátoše, jak se přes ČR trmácí domlácení, žízniví, hladoví... na jatka do Itálie...