A taky se jmenují à la medvěd a tváří se jako medvědí maso? To myslím srovnáváte nesrovnatelné. Možná byste se divil, kolik lidí si v případě "krabích" tyčinek neuvědomuje, že nejde o kraba. A další věc jsou všechny přídatné látky nacpané do těchto produktů kvůli tomu, aby to onoho kraba alespoň trochu připomínalo. To se mi nezdá tak neužitečné vědět. Zdravím LK, Vitalia.cz
Cikánská znamená "upravená po cikánském způsobu" a "medvídci" znamená že to má tvar medvídků. Takové surimi tyčinky ovšem nejsou ani upravené po krabím způsobu, ani ve tvaru krabů. ;-)
Pochopitelně souhlasím, že kdo v roce 2012 ještě pořád netuší, že surimi tyčinky nejsou krab, pravděpodobně nebude příliš bystrý ani v jiných otázkách všedního života. Vždyť se to u nás prodává dvacet let, to je probůh dost času na to, aby si člověk přečetl složení...
ani ve tvaru krabů. ;-)
Chyba lávky. Zajeďte si někdy do USA na tzn. sněžného kraba. Pokud se Vám do USA nechce, tak zagooglete snow crab legs meat. Uvidíte to, co vypadá hodně jako tyčinky. Na povrchu červené (od skořápky), uvnitř bílé, ve tvaru tyček. Chutná to samozřejmě jinak než surimi, ale ten vzhled popřít nemůžete.
Všechny ty tyčinky na fotkách v článku mají zcela dominantní nápis surimi buď bez dodatku nebo s nápisem příchuť či imitace. I v článku píšete a nezpochybňujete, že surimi je výrobek z ryb, nikoliv z kraba. Pokud z toho někomu není zřejmé, že to není z kraba, měl by vrátit občanku.
Kontrolní otázka, pokud si někde dáte "kuře a la bažant", budete čekat kuře nebo bažanta?
Čili příměr s gumovými medvídky je celkem trefný.
Co mě přijde daleko více tristní, a na to byste se měli zaměřit, je kvalita toho produktu, proč je obsah rybího masa tak nízký, proč se do toho (a různých rybích produktů jako nakládané ryby apod.) cpou náhradní sladidla i když se nejedná o produkt pro diabetiky.