Víno z krabice je nejdříve nutné přelít do džbánu a nechat odstát, přelévání je nutné provádět pomalu aby co největší plocha patoku přišla ke styku se vzduchem. Potom je třeba nechat víno odstát alespoň půl hodiny, v případě bílého je také třeba ho vychladit. Pokud bohové dají a onen kousek nebude až příliš trpký, dojde ke změně kvality srovnatelné s krokem z hovna do bláta. Ale furt lepší než nic a při testování je třeba na toto dbát. Vína z krabice mají často 11% alkoholu takže snesou mírné naředění, například vodou, což může pomoci zmírnit trpkost a nebo suchost (=hnusná kyselost). Kvalitní vína často takto alkoholická nejsou, takže je to zcela v pořádku. Červené víno je vhodné spíše na ředění s kolou než na pití. Bílé víno se dá redestilovat - přelejete do petky a dáte do mrazáku, alkohol má nižží bod tuhnutí než voda, takže časem se v té petce utvoří kusy ledu s menším obsahem alkoholu a to co zůstane přispěje k alkoholičnosti zbylého nápoje. S červeným vínem to jde taky, ale to je tak zaprasené že v něm zůstane plavat spoustu kousků takže je z toho spíš taková "polívčička". Už to ale mírně pálí v hrdle podobně jako tvrdý, a je to dokonce levnější než ta nejlacinější vodka co se čistě ceny alkohol týče ;)