Voda vpravovaná do masa by sama o sobě neměla být zdravotním problémem, ta je tam většinou pouze kvůli tomu, aby měl výrobce a obchodník zisk. Ani sůl nemusí být tak velkým rizikem. Problémem mohou být éčka. Pokud se má ta voda v mase udržet, je nutné tam přidat látky, které mají nevinné názvy, jako stabilizátor E450, E451, E452. Když si představím, že takový polyfosforečnan E452 je vlastně odmašťovadlo, které je používáno v čistících přípravcích na čistění potrubí či WC, pak k tomu moc důvěru nemám, zvláště když vím, že tato látka zabraňuje vstřebávání vápníku do lidského organismu. Aby ta voda v mase nějak chutnala, nepřidává se tam pouze sůl, ale i zvýrazňovač chuti. Takový běžný zvýrazňovač chuti E621 L-glutaman sodný je jednak škodlivý zdraví, jednak nevhodný pro děti, jednak může způsobovat alergie.
Čím míň chemie, tím lepší, i když připouštím, že dospělému člověku to uškodit nemusí. Batoleti, které si zvyká na pevnou stravu, bych ovšem křehčené kuřecí maso rozhodně nedal.
http://zena-in.cz/clanek/krehcene-maso-dalsi-podvod-na-zakazniky/kategorie/spolecnost