Vlákno názorů k článku Křehčení – metoda nutící spotřebitele platit v ceně masa vodu od Pepa z depa - Voda vpravovaná do masa by sama o sobě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 3. 2012 8:32

    Pepa z depa (neregistrovaný)

    Voda vpravovaná do masa by sama o sobě neměla být zdravotním problémem, ta je tam většinou pouze kvůli tomu, aby měl výrobce a obchodník zisk. Ani sůl nemusí být tak velkým rizikem. Problémem mohou být éčka. Pokud se má ta voda v mase udržet, je nutné tam přidat látky, které mají nevinné názvy, jako stabilizátor E450, E451, E452. Když si představím, že takový polyfosforečnan E452 je vlastně odmašťovadlo, které je používáno v čistících přípravcích na čistění potrubí či WC, pak k tomu moc důvěru nemám, zvláště když vím, že tato látka zabraňuje vstřebávání vápníku do lidského organismu. Aby ta voda v mase nějak chutnala, nepřidává se tam pouze sůl, ale i zvýrazňovač chuti. Takový běžný zvýrazňovač chuti E621 L-glutaman sodný je jednak škodlivý zdraví, jednak nevhodný pro děti, jednak může způsobovat alergie.

    Čím míň chemie, tím lepší, i když připouštím, že dospělému člověku to uškodit nemusí. Batoleti, které si zvyká na pevnou stravu, bych ovšem křehčené kuřecí maso rozhodně nedal.

    http://zena-in.cz/clanek/krehcene-maso-dalsi-podvod-na-zakazniky/kategorie/spolecnost

  • 27. 3. 2012 10:10

    Mary (neregistrovaný)

    Jsme pomalu zvykáni na to, že průmyslová potrava převažuje nad přírodní. Ovšem naše chytré tělíčko odolává, až jednou si ale řekne DOST, dál nemůžu, a onemocní. Pak se nás s radostí ujme mašinérie zdravotní péče. Při troše štěstí se z nás nestanou chronicky nemocní (což je pro chod mašinérie ideální), ale uzdravíme se. Pak ovšem nesmíme opakovat stejnou chybu a zatraceně dobře přemýšlet, čím se nakrmíme, aby nás ta všeobjímající a pěkně se tvářící mašinérie zase nespolkla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).